Mopeder på reparation

Tjenare bloggen! Jag visste att det här inlägget bara skulle vara en tidsfråga innan det kom och nu sitter jag här hemma i Tingsryd för att berätta om det jag redan var medveten om skulle hända. För ett år sedan ungefär så var jag och köpte mopeder åt ungarna, det hade ändå åldern inne och jag tänkte att det kunde vara skönt att slippa skjutsa dom överallt. Men med tanke på mitt intresse för motorer och bilar så var jag också medveten om att just mopeder kunde visa sig vara riskfullt och det har känts som att det bara skulle vara en tidsfråga innan något skulle hända med ungarna och mopederna. Som så många gånger förr så visa det sig att jag hade helt rätt, men jag trodde inte att det var av den här anledningen. Jag var nästan säker på att någon av ungarna skulle krocka oavsett hur försiktigt de körde, varje dag så var jag på dom och förklarade vilken risk man utsätts för med mopeder. Det spelar egentligen ingen roll hur hur bra förare man är, det finns alltid andra i trafiken som inte är lika bra och inte koncentrerar sig eller liknande. Jag tror att det är viktigt att man förstår skillnaden av att sitta i en bil och att åka moped, det finns ingen kaross eller krockkudde som kan skydda. Barnens mopeder är båda inne på reparation och det är faktiskt lite med glädje som jag kan säga att ingen av barnen var med i någon olycka. Utan de hade beslutat sig för att börja mecka med mopparna mopederna istället, vilket i sig kanske inte är så klokt. Dock så gjorde jag precis likadant när jag var liten grabb, man ville se om det fanns något man kunde göra för att få mopeden att låta lite högre eller gå lite fortare. Ta hand om er där ute och kör försiktigt på vägarna!